DECENNI, L’ESCAL AL GONZALEZ MARTÍ

ESCOLA SUPERIOR DE CERÀMICA DE L’ALCORA
UN DECENNI PROMOVENT L’ENSENYAMENT DE QUALITAT I L’OCUPABILITAT
Com a docents, és per nosaltres una gran satisfacció celebrar els deu anys de camí de l’ESCAL amb l’organització d’aquesta exposició que recull una mostra dels treballs realitzats pels alumnes. Abans de res, indicar que açò no haguera sigut possible sense la col·laboració del Museu Nacional de Ceràmica i del seu director D. Jaume Coll, a qui agraïm tot el seu suport i dedicació.
L’ESCAL va començar el seu camí l’any 2005 amb el principal objectiu d’estar al servei de la indústria, formant professionals en els àmbits de la tecnologia, de l’art i del disseny ceràmic. L’estudi de l’ocupabilitat mostra que, dels alumnes titulats que han eixit de les nostres aules i tallers, més d’un 90% ha trobat un treball relacionat amb els seus estudis, o bé, ha continuat amb la formació de postgrau a la Universitat.
Des dels seus inicis, l’ESCAL, ha destacat pel seu elevat compromís amb la promoció i difusió de la ceràmica en tots els seus aspectes. Amb eixa finalitat s’han celebrat cursos, conferències, seminaris, jornades i congressos, treballant intensament i mantenint unes excel·lents relacions amb institucions educatives i culturals relacionades amb el món de la ceràmica, com són la Asociación Española de Técnicos Cerámicos, la Sociedad Española de Cerámica y Vidrio, la Càtedra d’Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» i la «European Chemistry Thematic Network Association», entre d’altres. Al mateix temps s’han mostrat les creacions tant artístiques, com de disseny i d’investigació tècnica dels alumnes de l’ESCAL a diversos Museus de la Comunitat, com són L’Alcora, Onda i Vila- real. També s’ha comptat amb la col·laboració d’artistes molt rellevants en el sector ceràmic, aproximant tant a alumnes del nostre centre i de molts altres, així com a la societat en general, la importància de l’art ceràmic.
Són moltes les activitats que s’han desenvolupat a fi de millorar la qualitat de l’ensenyament en l’ESCAL i som conscients que aquesta tasca no haguera sigut possible sense l’ajuda i la col·laboració de tots els professors que al llarg d’aquests deu anys han deixat l’empremta de la seua professionalitat i el seu bon fer. Com a Directora de l’ESCAL, aprofite per donar les gràcies a tots per la dedicació i col·laboració prestada.
En resum, són 10 anys d’esforç i il·lusió per donar el prestigi que mereix a la formació en Ceràmica, amb la consecució d’uns Estudis Superiors equivalents a Grau Universitari, que han vist la seua recompensa, en una valoració molt positiva per part de les empreses, d’aquests estudis centrats en el disseny, l’art i la ciència ceràmica.
Felicitem els alumnes per la creativitat i qualitat de les seues obres i desitgem que tots els visitants gaudisquen de la mostra de les obres seleccionades.
Gertrudis Rodríguez, Directora de l’ESCAL

Artículos de prensa:

valenciaplaza.com

eldia.es

Associació Ceramistes de Catalunya

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte